2024. április 23.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Dr. Réthelyi Miklós beszédet mondott a pécsi Kodály Központ avatásán

2010. december 17.
December 15-én Pécsett látványos gálaműsor keretében átadták a 6 milliárd forintból épült Kodály Zoltán Koncert- és Konferenciaközpont, mely az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program egyik legnagyobb beruházása. Az ünnepélyes avatón részt vett Schmitt Pál köztársasági elnök, Dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter, Szőcs Géza a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kultúráért felelős államtitkára és Páva Zsolt, Pécs polgármestere.
Dr. Réthelyi Miklós miniszter ünnepi beszédében reményét fejezte ki, hogy a 11 ezer négyzetméteres intézmény a pécsi zenei élet és a konferenciaturizmus fellegvára lesz.
 
„Ahogy a nemzet közös ihlet, úgy a Kodály Zoltán Koncert- és Konferenciaközpont közös emlékeink otthona lesz. Egyszerre a privát emlékek és a közösségi élmények színtere – mondta a miniszter.
 
Páva Zsolt Kodályra emlékezve kiemelte, „vele Magyarország és a világ zenekultúrája gazdagabb lett, a koncertközponttal pedig Magyarország és a világ zenekultúrájának egy becses darabja jött létre.”
 
A jövő évi kulturális fővárosok, Turku és Tallinn eozinból készült különleges EKF-láncot kaptak, melyek a Zsolnay Porcelánmanufaktúrában készültek.
 
Az ünnepi műsorban Pannon Filharmonikusok és neves művészek közreműködésével Bach-, Liszt- és Kodály-művek csendültek fel.
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok